Flaxstic™

Vad är Flaxstic?

En Växtbaserad Bioplast Tillverkad i Kanada

Flaxstic™ är en kombination av överskott från linhalm, växtbaserade biopolymer och återvunna material. Linfibrerna hjälper biopolymern med ökad struktur,  ökad styvhet och ger ett eco-vänligt utseende. Samtidigt bevaras den biologiska nedbrytbarheten och komposterbarheten med biopolymern.

 

Flaxstic™’s eco-vänliga utseende är ett naturligt sätt att hjälpa företag och konsumenter att upptäcka bioplast som ett alternativ och bidra till skiftet från konventionell plast till bioplast. Det eco-vänliga utseendet gör det också lättare att skilja mellan växtbaserad bioplast och konventionell plast i återvinningsystemen.

Vad är biopolymer?

Polymerna som används  för att tillverka Pela Case är växtbaserade och tillverkningen kräver upp till 50% mindre icke-förnyelsebar energi och producerar upp till 60% mindre växthusgaser än traditionella plast-polymer

 

Varför Lin?

I Saskatchewan odlas mest olje-linväxter i världen och linhalmen ses ofta som ett överskott som bränns då det är svårt att tas upp av jorden innan nästa odling. Att använda Linhalm stödjer de lokala bönderna och ger skalen ett unikt eco-vänligt utseende.

För mer information, vänligen kontakta oss på info@dittskal.nu, eller besök Pela™’s Open Mind Developments.